Відокремивши від філе оселедця, замочу його на ніч в молоці. Бабуся замочувала в старій чайній заварці, але молока все одно добавляла. Теперь зваріть три яйця, відокремте жовтки від білків. У жовтки додайте перець і чорний мелений, запашний. Чайну ложку гірчиці, дві столові ложки оцту (краще яблучного або виноградного), дві чайні ложки цукру, чверть склянки гарного рослинного масла, і все це добре перетерти. А тим часом замочили в тому ж молоці полбатона зі зрізаною кіркою.Далі працює в основному м'ясорубка. Інші рецепти дивіться на сайті - http://vkusno-i-prosto.ru/receipt/classic-salad-with-crab-sticks/. Пропустили оселедець, перемішали з жовтками і всім, що при жовтках, пропустили ще раз разом з двома кислими яблучками (антонівка буде в самий раз), двома середніми цибулинами, частиною білків і замоченим хлібом (не забудьте віджати). Ще раз гарненько перемішаємо.Тепер залишилася власне ікебану. Виклали отриманий продукт в оселедницю, посипали дрібно нарізаною зеленою цибулею і прикрасили залишками білків, зеленню і чим самі захочете. На свій розсуд - тут я вас ні в чому не обмежую.Є це можна по-всякому. Я, наприклад, намазую на хліб з олією, але можна і просто виделкою з тарілки. Форшмак їдять першим - для апетиту, тому він і називається "форшмак".
|